Pandemi sonrasında birçok alışkanlığımız tamamen değişti. Değişen bu alışkanlıklarımızın başında öğrenme alışkanlığımız geliyor. Evlerimizde geçirdiğimiz uzun günler boyunca bu zamanın boşa geçmemesi için birçoğumuz kendimizi online eğitimlerle geliştirmeye çalıştık.

Online atölyelere katılıp birbirinden farklı şeyler ürettik. Öğrencilerin neredeyse tamamı öğrenim hayatının bir bölümünü online eğitimle geçirdi. Pandemi nedeniyle yıpranan psikolojimizi, online psikolojik danışmanlıklar sayesinde iyileştirmeyi denedik. Kısacası, yaşama dair tüm belirtilerimiz online mecraya taşındı. 

An itibarıyla pandemiyi gerimizde bırakmış olsak da o dönem kazandığımız alışkanlıklarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Özellikle online eğitimde yakalanan hız gün geçtikçe artıyor. Artık birçoğumuz, kendimizi geliştirmek ve farklı yetkinlikler kazanmak için online kurs, atölye ve eğitimlere katılıyor. Peki bunlar bize ne katıyor?

1. Birey Merkezli Eğitim

Online eğitimin bu kadar yaygınlaşması, uzun yıllardır tartıştığımız “eğitimde bireysellik” kavramını da daha işlevsel hale getiriyor. Eğitim gören kişinin seçenekleri ve bilgiye erişimi arttıkça eğitimi kişiselleştirmesi de o denli artışa geçiyor.  

Şöyle bir örnekle açıklayabiliriz konuyu;  

Diyelim ki elektronik gitar hakkında bir eğitime ihtiyacınız var fakat yaşadığınız bölgede katılabileceğiniz bir kurs bulunmuyor. İşte tam da bu noktada online eğitimin bireysellik ve ulaşılabilirliğinden faydalanıyoruz. Almak istediğiniz elektronik gitar eğitimini online olarak aratabiliyor ve ihtiyacınıza en iyi cevabı veren kursu seçerek konuyu öğrenebiliyorsunuz.  

Yalnız hobiler ve atölyelerde değil, klasik anlayışta da bireysellik; online eğitim sayesinde giderek yaygın hale geliyor. Gerçekleştirilen testlerin sonuçlarına göre önceden hazırlanmış ya da anlık eğitimlerle öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine yönelik online eğitimler sunulabiliyor. Bu sayede öğrencilerin gelişimi desteklenmiş oluyor.  

2. Ulaşılabilirlik

Eğitim, atölye ve danışmanlıkların online alana kaymasının bir avantajı da ulaşılabilirlik. 

Herkes, her zaman müsait olamayabiliyor. Eğitim almak için yol kat etmek, buna zaman ve enerji ayırmak düşünülenden daha zor oluyor çoğu zaman. İşte böyle anlarda insanlar, bir bilgisayar ya da telefon aracılığıyla; online eğitim (atölye ya da danışmanlıklara) katılarak ihtiyaç duydukları çözümü bulabiliyorlar. Bilginin bu kadar hızlı ve kolay ulaşılabilir olması; toplumsal anlamda bizleri, insanlık tarihinin daha önce hiç olmadığı kadar şanslı hale getiriyor. 

Online atölye

3. Ücretlendirme

Özellikle psikoloji alanında, ücretler nedeniyle birçok insan ihtiyaç duyduğu psikolojik desteğe ulaşmakta güçlük çekiyor. Psikologlar ve psikolojik danışmanların ise sürdürebilir bir hizmet sunabilmesi için belirli ücretler alması gerekiyor. Bu noktada online danışmanlık hizmetleri, hem danışanın hem de uzmanın maddi yükünü hafifletiyor. Yalnızca online ortamlar üzerinden gerçekleşen terapiler sayesinde çok daha fazla insan ihtiyaç duyduğu psikolojik desteğe erişebiliyor.  

4. Çok Çeşitlilik

Online etkinlikler sayesinde normal şartlarda bir araya gelmeleri oldukça güç olan insanların bir arada bulunması mümkün kılınıyor. Online etkinliklerde insanlar kendi ilgi alanlarından insanlarla uzakta olsalar da bir araya gelerek etkileşim ve bilgi alışverişinde bulunabiliyor. Bu da başta eğitim olmak üzere birçok alanda çok seslilik ve çeşitlilik anlamına geliyor.  

5. Uzmanlar İçin Yeni Bir Kazanç Kapısı 

Online eğitimler, atölyeler ve danışmanlıklar yoluyla birçok insan uzmanlıklarını kolayca kazanca dönüştürebiliyor. Sermayesi bilgisayar, kamera ve uzmanlık olan bu iş kolu sayesinde insanlar yetkinliklerini başkaları ile paylaşarak ek gelir elde edebiliyor.

Eğer sen de uzmanlığını gelire dönüştürmek istiyorsan doğru yerdesin!  
Bi’akıl, uzmanlıklarını başkalarına aktarmak isteyenlere sunduğu birçok avantajla senin yanında.

Buraya tıklayarak başvurunu yap, sana en kısa sürede ulaşalım.

Bi’akıl uygulamasını keşfetmek için buraya tıkla.